Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στη συνεδρίασή του της 18ης Οκτωβρίου 2022, αποφάσισε να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης την 1η Ιουλίου 2023 εκατό χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου κερκυραίου συγγραφέα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το τέλος του 2022 και θα κορυφωθούν με μεγάλο Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2023 στο «Μουσείο Σολωμού Κερκύρας».

Ήδη το Δ.Σ. ζήτησε από τη δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να κηρυχθεί το έτος 2023 «έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη».

Σημειώνεται επίσης ότι φέτος συμπληρώθηκαν εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και ότι οι πρώτες εκδηλώσεις της το έτος 1953 ήταν αφιερωμένες στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη για τα τριάντα χρόνια – τότε – από τον θάνατό του (αποκαλυπτήρια της προτομής του, εντοιχισμός αναμνηστικών πλακών στα σπίτια όπου έζησε, διεξαγωγή συνεδρίου κ.ά.).