Το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας- Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, καλωσορίζουν την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου στη διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικους με τίτλο «Ο Διονύσιος Σολωμός, ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος και ο Εθνικός μας Ύμνος».

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε το νέο της βιβλίο «Οι ιππότες της ελευθερίας». Η εκδήλωση απευθύνεται σε σχολεία ιδιωτικά και δημόσια και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 11 το πρωί ζωντανά από το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας μέσω της πλατφόρμας ZOOM των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή καταχωρήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα zoom:
https://us06web.zoom.us/j/86425630237?pwd=ZUpWZURaVXJ4YUZaNEZRb2dvS1dmZz09
Meeting ID: 864 2563 0237
Passcode: 937018

 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Εφόσον σκοπεύετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με τους μαθητές σας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIwgQ4qJeIRpuuNbTYqi2La385hnNimPiYlOqeHxj7
-Ha0zg/viewform?ref_tim=1647340507&ref_a=24479277&ref_b=1332707


Λίγα Λόγια για την εκδήλωση
Στα Επτάνησα, περίπου διακόσια χρόνια πριν, δύο άνθρωποι συναντιούνται. Ο ρομαντικός ποιητής και ο αριστοκράτης συνθέτης. Μια δυνατή φιλία γεννιέται. Ένα ποίημα, ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν, ντύνεται με μια όμορφη μελωδία. Ταξιδεύει από στόμα σε στόμα, τραγουδιέται, γίνεται ο Εθνικός μας Ύμνος.
Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου στο νέο της βιβλίο Οι ιππότες της ελευθερίας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε εικονογράφηση της Δέσποινας Μανώλαρου, μας αφηγείται τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, καθώς και τη μεταξύ τους φιλία και δημιουργική σχέση.
Η αγωνία για την Ελληνική Επανάσταση, το όνειρο της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας, η αγάπη για την τέχνη και την πατρίδα. Ο Ζακυνθινός ποιητής που τόλμησε να γράψει ποίηση στη γλώσσα του λαού. Ο Κερκυραίος συνθέτης που οραματίστηκε δωρεάν μουσική παιδεία για τους συμπολίτες του. Στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα του 19ου αιώνα – εκεί έζησαν οι δυο φίλοι, οι ιππότες της ελευθερίας.
Με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου Οι ιππότες της ελευθερίας, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να μάθουμε ακολουθώντας τα χνάρια της Ιστορίας:
• για τη ζωή στα Επτάνησα και στην επαναστατημένη Ελλάδα τον 19ο αιώνα,
• για τους δυο ιππότες, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Νικόλαο Μάντζαρο,
• για τη δημιουργική τους συνάντηση και τη φιλία τους,
• για τη μελοποίηση του Εθνικού μας Ύμνου και το όνειρο της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας.

 

Λίγα Λόγια για την συγγραφέα
Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κερκύρας. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: το 2013 με την Εύφημο Μνεία Μικρής Ιστορίας, το 2014 με το Βραβείο Μικρής Ιστορίας και το 2015 με τον Έπαινο Ποίησης.