Διαδικτυακή Ομιλία
«Από το Μίσος στη Γενοκτονία -
Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας»

Ομιλητής: Σωτήρης Λίβας

 

Σας προσκαλούμε στην ομιλία του Καθηγητή, Προέδρου του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κυρίου Σωτήρη Λίβα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 8:00 μμ.

 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί ζωντανα από το κανάλι μας στο youtube. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο zoom θα προτείναμε -εκτός κι αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση- να παρακολουθήσετε από τη ζωντανή ροή του καναλιού μας στο youtube.


Για να συνδεθείτε:
zoom: https://us02web.zoom.us/j/83721558801
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured

 

Το θέμα της ομιλίας είναι «Από το Μίσος στη Γενοκτονία - Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας».

 

Λίγα λόγια για την ομιλία.
“Ο λόγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξώθηση και περιθωριοποίηση ατόμων και ομάδων εκτός πολιτικής κοινότητας και η χρήση αυτή μπορεί να υπαγορεύεται από λογικές εκμετάλλευσης και έκφρασης μίσους και δυσανεξίας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο λόγος αποτελεί το μέσο προετοιμασίας εξόντωσης και γενοκτονίας και μάλιστα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το πρώτο απαραίτητο βήμα για το θάνατο και την καταστροφή. Στην ομιλία μου, ανιχνεύω τα στάδια λεκτικής προετοιμασίας της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας αλλά και τις νομικές προσπάθειες καθορισμού και αποσαφήνισης των όρων αυτών.”

Σωτήρης Λίβας

 

Ο Προσκεκλημένος Ομιλητής
Ο Σωτήρης Λίβας είναι Καθηγητής (γνωστικό αντικείμενο: Δίκαιο και Πολιτική στη Μέση Ανατολή), Πρόεδρος του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πολιτική, Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία" . Το τελευταίο του βιβλίο "Γλώσσα και Εξτρεμισμός – Δέκα +1 Δοκίμια για τη Γλώσσα του Μίσους" μόλις εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Παπαζήση.