Διαδικτυακή Ομιλία του Δικηγόρου, Ιστορικού Ερευνητή κυρίου Αθανασίου Λαβράνου
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί ζωντανα από το κανάλι μας στο youtube. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο zoom θα προτείναμε -εκτός κι αν επιθυμείτε να παρέμβετε- να παρακολουθήσετε από τη ζωντανή ροή του καναλιού μας στο youtube.

Το θέμα της ομιλίας είναι
«1821 : Η Συνεισφορά των Επτανησίων στον Αγώνα & το Χρέος προς τις Νεότερες Γενιές».

 

Λίγα λόγια για την ομιλία.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα λίγα έχουν λεχθεί και ακόμη λιγότεροι έχουν γνώση για την δράση των Επτανησίων στα χρόνια του αγώνα του 1821. Η συνεισφορά τους τόσο στον στρατιωτικό, όσο και στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα υπήρξε πολυσχιδής και ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελεί χρέος προς τις γενιές εκείνες να συμβάλλουμε στην ανάλυση, ανάδειξη, και προβολή του Έργου τους, το οποίο αποτελεί και διδαχή για τις επόμενες.

 

Ο Προσκεκλημένος Ομιλητής
Ο Αθανάσιος Λαβράνος διετέλεσε δικηγόρος στην Κέρκυρα από το 1976. Υπήρξε Νομικός Σύμβουλος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην περίοδο 2009-2016. Ασχολήθηκε με την δημόσια ζωή και την τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1984-1988 και νομαρχιακός σύμβουλος στην πρώτη αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση κατά τα έτη 1994 έως 1998, κατά τα οποία διετέλεσε Αντινομάρχης Κερκύρας στους τομείς Των Οικονομικών και του Τουρισμού. Υπήρξε μέλος ΔΣ σε πολλά σωματεία, όπως Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Κερκύρας, μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, μέλος του ΔΕ Καλλιτεχνικής Λέσχης Κερκύρας, μέλος του ΔΣ Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών, μέλος του ΔΣ Φιλαρμονικής Ένωσης Κερκύρας, ο Καποδίστριας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας και της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Από το 2000 ασχολείται με την ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση σε θέματα της νεότερης Ελληνικής και Επτανησιακής ιστορίας .

 

Σύνδεσμοι
https://us02web.zoom.us/j/81787056569
https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured