Και κατά την επόμενη χρονιά, μεταξύ φθινοπώρου 1997-άνοιξης 1998, η Ε.Κ.Σ. συνέχισε την καθιερωμένη πλέον δραστηριότητα των διαλέξεων-ανακοινώσεων με ομιλητές, όπως πάντα, διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες και συγγραφείς, προερχόμενους κυρίως από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, από την ίδρυση του ανώτατου αυτού πνευματικού ιδρύματος, η Εταιρεία επιδίωξε και πέτυχε ν’ αποτελέσει βήμα επικοινωνίας των πανεπιστημιακών και των διδασκόντων του ιδρύματος με τον κερκυραϊκό πνευματικό χώρο. Την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με ποικίλα θέματα, και ομιλητές, τους Ορέστη Αλεξάκη, Γιώργο Κεντρωτή, Γιάννη Μάζη, Χρήστο Σαλταπήδα, Χάρη Ξανθουδάκη, Βασίλειο Σπυριδωνάκη, τον ζωγράφο Στέφανο Σγούρο και τον ερευνητή-συγγραφέα Τώνη Αγιούς, με την προβολή βιντεοκασέτας του τελευταίου, με τίτλο «Σελίδες Κερκυραϊκής Ιστορίας».
Στον εκδοτικό τομέα, η Ε.Κ.Σ. εξέδωσε:
α) το βιβλίο του καθηγητή Θεοδόση Πυλαρινού Οι ανέκδοτες επιστολές του Κερκυραίου λαϊκού ποιητή Σπύρου Περούλη προς τον δημοτικιστή δάσκαλο και λογοτέχνη Ηλία Σταύρο (1905-1915),
β) του Κώστα Δαφνή Γεώργιος Θεοτόκης, και
γ) Αναμνηστικό πανηγυρικό τόμο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Εθνικού Ποιητή Διονυσίου Σολωμού (1798-1998).
Τον Σεπτέμβρη 1998 (23-27) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Ζάκυνθο το ΣΤ΄ Πανιόνιο Συνέδριο, οργανωμένο από το Κέντρο Μελετών Ιονίου και την Εταιρεία Ζακυνθιακών Μελετών. Παρουσιάστηκαν σ’ αυτό 230 ανακοινώσεις. Μεταξύ των συνέδρων υπήρξε ικανός αριθμός μελετητών οι οποίοι επάξια εκπροσώπησαν την πνευματική Κέρκυρα, ενώ την Ε.Κ.Σ. εκπροσώπησε ο πρόεδρός της π. Α.Χ. Τσίτσας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια συνεδρία.
Στο πλαίσιο της επετείου συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού, εκτός της έκδοσης αναμνηστικού πανηγυρικού τόμου, η Εταιρεία μας οργάνωσε στην έδρα της σειρά έξι διαλέξεων με σολωμικά θέματα, παρουσιασμένα από ειδικούς επιστήμονες και συγγραφείς μεταξύ 1ης Απριλίου και 20ης Μαΐου. Ομιλητές οι, Γιώργος Ανδρειωμένος, Γιώργος Κεντρωτής, Νάσος Μαρτίνος, Χάρης Ξανθουδάκης, Περικλής Παγκράτης και Γιάννης Δάλλας.
Στις 24 Ιανουαρίου 1998 έφυγε από τη ζωή η διακεκριμένη δικηγόρος της πόλης μας Αυγή Μακρή-Αργυρού, κόρη του αείμνηστου νομικού, λογοτέχνη και ιστορικού συγγραφέα Θεόδωρου Μακρή, ο οποίος χρημάτισε πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας μας. Η εκλιπούσα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Σ. και μέλος του Δ.Σ. της, μέχρι τον θάνατό της. Είχε ιδιαίτερα αξιοσημείωτες ιστορικές γνώσεις, κυρίως σχετικές με την Κέρκυρα, τις οποίες διατύπωνε με σχετικά δημοσιεύματα όσο και με διαλέξεις της, τόσο από το βήμα της Ε.Κ.Σ. όσο και από άλλες πνευματικές θέσεις.
Κατά την προβλεπόμενη από το Καταστατικό της Εταιρείας μας Γενική Συνέλευση των μελών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου 1998, μετά την αναφορά των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους και τον οικονομικό απολογισμό του ταμία της Εταιρείας Λουκιανού Ζαμίτ, το Σώμα προέβη στην εκλογή ενός μέλους του Δ.Σ. για την πλήρωση του κενού που προέκυψε από τον θάνατο της αείμνηστης Αυγής Μακρή-Αργυρού. Νέο μέλος του Δ.Σ. εκλέχτηκε ο Γιάννης Πιέρης, ιδιαίτερα γνωστός για τις γνώσεις και την πολύτιμη συμβολή του στην τοπική μας ιστορία.
Στο τέλος του σχετικού τεύχους των Χρονικών (ΙΧ φυλλαδίου κατά σειρά) δημοσιεύθηκε η ομιλία του καθηγητή Γιώργου Κεντρωτή με τίτλο: «… που γλυκολαμπυρίζει ωσάν το λάδι / Ο Διονύσιος Σολωμός μεταφράζει στίχους από την Ιλιάδα του Ομήρου», απόσπασμα από ευρύτερη εργασία.