Για έκτη χρονιά, διατηρώντας τη συνήθη μορφή του, εκδόθηκε το τεύχος των Χρονικών που αποτελεί κι αυτό τη μαρτυρία των πεπραγμένων της Ε.Κ.Σ. με απώτερο πάντα στόχο το μικρό αυτό τεύχος ν’ αποβεί η επετηρίδα της Εταιρείας μας.

Για το χρονικό διάστημα χειμώνας 1995-άνοιξη 1996 είχαν προγραμματιστεί ένδεκα ομιλίες, δύο εκ των οποίων δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω κωλύματος των ομιλητών. Επρόκειτο για τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Παυλόπουλο και Σπύρο Φλογαΐτη, που θα ανέπτυσσαν θέματα επτανησιακού ιστορικού ενδιαφέροντος. Οι άλλοι ομιλητές ήσαν καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι Θεόδωρος Παππάς, Πάνος Καραγιώργος, Βασίλειος Σπυριδωνάκης, Χάρης Ξανθουδάκης, Μαρία Τσούτσουρα, Ελένη Σελλά-Μάζη, Γιώργος Κεντρωτής και Ιωάννης Αλατζάς, κι ακόμη ο Λάζαρος Χουμανίδης, ομότιμος καθηγητής, πρ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το έτος 1995 είχαν συμπληρωθεί 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μουσουργού, συνθέτη του Εθνικού Ύμνου και διακεκριμένου τέκνου της Κέρκυρας Νικολάου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου (1795-1872). Η Εταιρεία μας τίμησε αυτή την επέτειο, με εξαίρετη ομιλία του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνθέτη Χάρη Ξανθουδάκη, με θέμα: «Ο Μάντζαρος και η θρησκευτική μουσική». Ολόκληρο το κείμενο της ενδιαφέρουσας αυτής ομιλίας παρατέθηκε στο τέλος του επόμενου (VII) τεύχους των Χρονικών (1996) με προσωπογραφία του συνθέτη.

Στο τεύχος του 1995 συμπεριλαμβάνονται οι μελέτες, α) του Αναστασίου Σπ. Παπαναστασάτου: «Αριστοτέλης Δ. Σίδερις. Ο άνθρωπος και το έργο του (1889-1976)», και β) του Χρήστου Π. Μπαλόγλου: «Η επτανησιακή δημόσια οικονομία επί βενετοκρατίας στο έργο του Α.Μ. Ανδρεάδη».

Στον τομέα των εκδόσεων, η Ε.Κ.Σ. εξέδωσε την ενδιαφέρουσα μελέτη του προέδρου της π. Α.Χ. Τσίτσα Μακάριος Δαμασκηνός, Χρύσανθος Μασσέλος: Μητροπολίτες Κερκύρας.

Κατά το έτος αυτό πραγματοποιήθηκε τόσο ο χρωματισμός του εξωτερικού του κτηρίου και των παραθύρων, όσο και των κιγκλιδωμάτων. Επίσης, έγινε παραγγελία και αποκτήθηκαν κι άλλα έπιπλα για τις αίθουσες και το γραφείο του Μουσείου.