Κατά το επόμενο έτος (χειμώνας-άνοιξη 1994-1995) πραγματοποιήθηκαν εννέα προγραμματισμένες ομιλίες-ανακοινώσεις, και μια εμβόλιμη, στις 18 Φεβρουαρίου 1994 από τον φιλόλογο καθηγητή Χρήστο Καρέλα.

Στον εκδοτικό τομέα η Ε.Κ.Σ. ανταποκρίθηκε με την έκδοση της μελέτης του προέδρου π. Α.Χ. Τσίτσα Το μοιραίο εγχείρημα των αδελφών Bandiera, καθώς και της μελέτης του Λουκιανού Ζαμίτ Οι Μαλτέζοι στην Κέρκυρα και στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο – συνθήκες που τους οδήγησαν στη μετανάστευση.

Την καθιερωμένη δεξίωση για το νέο έτος, την 14η Ιανουαρίου 1995, τίμησε με την παρουσία του, πλην του ικανού αριθμού μελών και φίλων της Ε.Κ.Σ., ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Τιμόθεος, ο οποίος απηύθυνε ευχές στην Εταιρεία μας, στα μέλη και στους φίλους.

Στον κύκλο των ομιλιών της χρονιάς αυτής ομιλητές υπήρξαν οι, Χρήστος Μπαλόγλου, οικονομολόγος, οι καθηγητές Βασίλειος Σπυριδωνάκης, Ιωάννης Μάζης, Χάρης Ξανθουδάκης, Γεώργιος Κεντρωτής, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Παύλος Χιδίρογλου, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, και ο ιστορικός ερευνητής Γιάννης Τσανταρίδης. Στο αντίστοιχο τεύχος δημοσιεύθηκε και το κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας-ανακοίνωσης του Περ. Παγκράτη, με θέμα «Η “Γυναίκα της Ζάκυθος”: Η αντιστοιχία μορφής και ψυχής – Οι αποχρώσεις».