Τιμώντας την Εθνική Επέτειο (1821) της χρονιάς, η Ε.Κ.Σ. πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις: Στις 4 Μαρτίου 1992, με ομιλητή τον Λουκιανό Ζαμίτ και θέμα: «Το ιστορικό της Αψίδας των Φιλελλήνων, που υπάρχει στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Ναυπλίου» και στις 18 Μαρτίου 1992, με ομιλητή τον αείμνηστο Παύλο Πετρίδη, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική του Καποδίστρια.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη γέννηση του Εθνικού Ποιητή Ανδρέα Κάλβου μίλησε για τον ποιητή της Λύρας και των Λυρικών, στις 5 Φεβρουαρίου 1992, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κύριος Κώστας Κασίνης, με θέμα: «Με ποτέ δεν εθάμβωσαν σκήπτρων ακτίνες».

Στο τεύχος του έτους αυτού γίνεται αναφορά στον θάνατο του ιστορικού των νεοελληνικών γραμμάτων Κ.Θ. Δημαρά, με την τεράστια συγγραφική παραγωγή, και κορυφαία προσφορά του την Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Η Ε.Κ.Σ. είχε την τιμή να τον συγκαταλέγει μεταξύ των ελαχίστων επιτίμων μελών της.

Στον ετήσιο κύκλο των ομιλιών-ανακοινώσεων εντάχθηκε και το ορατόριο του Βιβάλντι, γραμμένο για την πολιορκία της Κέρκυρας του 1716, με θέμα: «Η θριαμβεύουσα Ιουδήθ», με ομιλητή τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ. Γεώργιο Αθανάσαινα. Το κείμενο αυτής της ομιλίας δημοσιεύθηκε στο 3ο τεύχος των Χρονικών.

Ο επί πολλά χρόνια γραμματέας της Ε.Κ.Σ. και ξεχωριστός πνευματικός δημιουργός Γεράσιμος Χυτήρης, με το πλούσιο συγγραφικό έργο, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του έπαψε να μετέχει στο Δ.Σ., δεν έπαψε όμως να παραχωρεί τις μελέτες του στην Ε.Κ.Σ. για τη δημοσίευσή τους – αξιολογότατες μελέτες, με πλούσιο και πρωτότυπο υλικό από αρχειακές πηγές, ύστερα από συστηματική έρευνα. Μετά την απώλεια της συντρόφου του έζησε τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του πρωτότοκου γιου του Θεόδωρου, στο Γιορκ της Αγγλίας, μέχρι τον θάνατό του (18 Απριλίου 1997). Ο ξεχωριστός αυτός και ακούραστος πνευματικός δημιουργός υπήρξε φίλος και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κ. Δαφνή και είχε προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο έργο της Εταιρείας.

Στις 21 Οκτωβρίου 1992 η Ε.Κ.Σ. οργάνωσε Ημερίδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο περιστύλιο των ανακτόρων, με θέμα: «Επικαιρότητα και διαστάσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής πολιτικής του Ιωάννη Καποδίστρια», με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Νικόλαο Πανταζόπουλο, Βασίλη Φίλια και Παύλο Πετρίδη.