Στις 19 Ιανουαρίου 1991 απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Σ. Γεώργιος Λινάρδος, πολιτικός μηχανικός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας με πλούσια πνευματική προσφορά. Ο Γεώργιος Λινάρδος ευεργέτησε την Ε.Κ.Σ. συμβάλλοντας σημαντικά στην ανοικοδόμηση της οικίας Σολωμού, όπου, ως γνωστόν, στεγάζεται σήμερα το Μουσείο Σολωμού και η Ε.Κ.Σ.

Τα πρώτα τεύχη των Χρονικών της Ε.Κ.Σ. κάλυπταν μόνο ένα 16/σέλιδο, ενώ αργότερα η ύλη τους αυξήθηκε και κατά συνέπεια και οι σελίδες τους, όπως και ο αριθμός των αντιτύπων.

Η ευμενής υποδοχή των δύο τευχών των «Χρονικών» αποτέλεσε κίνητρο για τη συνέχιση της μικρής αυτής περιοδικής έκδοσης.

Κατά το έτος 1991 συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες πλέον δραστηριότητες της Ε.Κ.Σ., τόσο στον τομέα των ανοικτών συνεδριών-ανακοινώσεων, καθώς και στον τομέα των εκδόσεων. Κατά την προηγούμενη περίοδο (χειμώνας 1991-1992) πραγματοποιήθηκαν συνολικά ένδεκα εκδηλώσεις, με πλούσια ποικιλία θεμάτων στις σχετικές ανακοινώσεις. Αλλά και η δημοσίευση μελετών συνεχίστηκε με την κυκλοφορία β΄ έκδοσης του βιβλίου του Γεράσιμου Χυτήρη Κερκυραϊκό Γλωσσάρι, που είχε εκδοθεί το 1987 και είχε εξαντληθεί, καθώς και με τα βιβλία του π. Αθαν. Τσίτσα, α) Κερκυραίοι ιππότες του Αγίου Μάρκου και β) Κέρκυρα: Νοσταλγικές αναδρομές.