Στις 10 Νοεμβρίου 2004 ξεκίνησε αντίστοιχος κύκλος εκδηλώσεων για την ποίηση και τους ποιητές της ίδιας γενιάς, ο οποίος θα ολοκληρωνόταν τον Απρίλη 2005.
Στις 22 Ιανουαρίου 2004 μίλησε στην αίθουσα της Ε.Κ.Σ. ο Σπύρος Μουρατίδης, δρ. Ιστορίας, για τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής στην Κέρκυρα.
Η Βουλή των Ελλήνων και η Ακαδημία Αθηνών πραγματοποίησαν στην Αθήνα (23-27 Φεβρουαρίου 2004) Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στα 140 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου, στο οποίο έλαβαν μέρος ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Εταιρείας μας. Επίσης, η Ε.Κ.Σ. παραχώρησε εκθεσιακό υλικό για την Επτανησιακή Έκθεση, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Συνεδρίου.
Στη σειρά των Δημοσιευμάτων της Ε.Κ.Σ. κυκλοφόρησαν δύο βιβλία:
α) Του Εμμανουήλ Θεοτόκη, Détails sur Corfu, Corfu 1826” (Η Κέρκυρα στις λεπτομέρειές της [αρχές 19ου αιώνα]), εισαγωγή, μετάφραση και σχόλια Λουκιανού Ζαμίτ, και
β) Του Γιώργου Ανδρειωμένου, Ο Άγγλος περιηγητής Henri Holland στα Επτάνησα.
Την 7η φεβρουαρίου 2004 πραγματοποιήθηκε φιλολογικό μνημόσυνο στο Μουσείο Σολωμού αφιερωμένο στον δημιουργό των Κερκυραϊκών Χρονικών και άλλοτε πρόεδρο της Ε.Κ.Σ. Κώστα Δαφνή, με την ευκαιρία της επανέκδοσης των Κερκυραϊκών Χρονικών από την Εταιρεία. Για την προσωπικότητα και το έργο του Κώστα Δαφνή μίλησαν, ο πιο στενός συνεργάτης του επί μία εικοσιπενταετία ταμίας της Εταιρείας Λουκιανός Ζαμίτ και η φιλόλογος Ντίνα Χρυσικοπούλου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δρ. Ευγένιος Δαφνής, ιατρός, γιος του τιμώμενου.
Το έτος 2004 σημαδεύτηκε από δύο σημαντικές απώλειες. Στις 7 Μαΐου πέθανε ο φιλόλογος νεοελληνιστής-επτανησιολόγος Γιώργος Γ. Αλισανδράτος, τον οποίο η Εταιρεία είχε τιμήσει στις 17 Μαΐου 2003 για την υπερεξηκονταετή προσφορά του στα νεοελληνικά γράμματα και ειδικότερα στα επτανησιακά.
Στις 9 Αυγούστου εξάλλου πέθανε στην Κέρκυρα ο κερκυραίος ποιητής Διομήδης Βλάχος. Η Ε.Κ.Σ. διοργάνωσε φιλολογικό μνημόσυνο στο Μουσείο Σολωμού την 23η Οκτωβρίου 2004. Μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του τόσο πρόωρα χαμένου λεπταίσθητου ποιητή ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιάννης Πιέρης και οι φίλοι του, Περικλής Παγκράτης, Ορέστης Αλεξάκης, Ερωτόκριτος Μωραΐτης, Σπύρος Άντρεϊτς, Αριστείδης Κάντας, Θεοτόκης Ζερβός, Νάσος Μαρτίνος και Αλέξης Σταυράτης. Ποιήματα του Διομήδη Βλάχου διάβασαν οι, Σπύρος Βέργης και Σπύρος Ασωνίτης, καθώς και η κόρη του ποιητή Ναταλία Βλάχου. Ο ποιητής Γιάννης Δάλλας και ο πεζογράφος Μάκης Λαχανάς αφιέρωσαν στη μνήμη του Διομήδη Βλάχου ποιήματα που διαβάστηκαν στην εκδήλωση.
Στα Χρονικά 2004 δημοσιεύθηκε μια ανέκδοτη ομιλία του Διομήδη Βλάχου για τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος στην Αθήνα. Επίσης, στο ίδιο δελτίο δημοσιεύθηκε και η εργασία του Σωτήρη Γάκου: «Κ. Χατζόπουλος – Κ. Θεοτόκης».