Σημαντικό γεγονός για την Ε.Κ.Σ. υπήρξε η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στο Μουσείο Σολωμού την 21η Μαΐου 2003. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε, με την ευκαιρία της Ένωσης, τους χώρους του Μουσείου και έδειξε ενδιαφέρον για τις παλαιές σολωμικές εκδόσεις και τα ενθυμήματα του Εθνικού Ποιητή.
Κατά το έτος αυτό επανακυκλοφόρησε, σε δεύτερη περίοδο, η επετηρίδα Κερκυραϊκά Χρονικά, πρώτος τόμος, αφιερωμένος στον δημιουργό της επετηρίδας Κώστα Δαφνή. Τα Κερκυραϊκά Χρονικά πρωτοκυκλοφόρησαν το 1951 αφιερωμένα σε επτανησιακά θέματα, μέχρι τον θάνατο του Κώστα Δαφνή το 1987. Ο Κώστας Δαφνής δέσποσε στην πνευματική ζωή της Κέρκυρας επί μισόν αιώνα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Σ. (1952), γεν. γραμματέας (1952-1968) και πρόεδρος (1968-1987).
Η Ε.Κ.Σ. στις 17 Μαΐου 2003 πραγματοποίησε την εκδήλωση προς τιμήν του φιλόλογου Γιώργου Αλισανδράτου για την μακρόχρονη προσφορά του στα νεοελληνικά και ιδιαίτερα στα επτανησιακά γράμματα. Για την προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου μίλησαν οι, Γιώργος Μοσχόπουλος, Σπύρος Βρεττός, Περικλής Παγκράτης, Πέτρος Πετράτος και Θεοδόσης Πυλαρινός. Αποσπάσματα από έργα του Γιώργου Αλισανδράτου διάβασε η Βέρα Κονιδάρη. Κατά την εκδήλωση απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρο Ασωνίτη και τον πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας Ανδρέα Παϊπέτη, ενώ ακούστηκαν χαιρετισμοί της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, της Εταιρείας Κυθηραϊκών Σπουδών, καθώς και εκ μέρους φιλολογικών περιοδικών. Ο Γιώργος Αλισανδράτος είχε γεννηθεί το 1915 στο Ληξούρι Κεφαλληνίας και από το 1932 δημοσίευσε περισσότερες από διακόσιες φιλολογικές μελέτες.
Η ανακοίνωση του Πέτρου Πετράτου δημοσιεύθηκε στο τεύχος των Χρονικών του ιδίου έτους (ΧΙV), ενώ το σύνολο των ανακοινώσεων προγραμματίστηκε να δημοσιευθεί σε αφιερωματικό τόμο στο προσεχές μέλλον.
Συνεχίστηκαν κανονικά κι αυτή τη χρονιά οι πνευματικές εκδηλώσεις, από το φθινόπωρο 2002 έως την άνοιξη 2003, με σειρά ομιλιών αφιερωμένων στους παλαιότερους και τους νεότερους περιηγητές του Ιονίου. Ομιλητές οι, Ερωτόκριτος Μωραΐτης, ο καθηγητής Δημήτρης Φίλιας, ο Νάσος Μαρτίνος, ο Δημήτρης Κονιδάρης, ο Περικλής Παγκράτης, γεν. γραμματέας της Ε.Κ.Σ., ο Γιώργος Ανδρειωμένος, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 2003 μίλησε ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Αύγουστος Σορδίνας με θέμα «Η μεσολιθική περίοδος στο Σιδάρι της Κέρκυρας».
Εξάλλου στις 9 Απριλίου 2003 οργανώθηκε από την Ε.Κ.Σ. παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κουρκουμέλη, ιστοριοδίφη, Η εκπαίδευση στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της βρετανικής Προστασίας (1816-1864). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας και μίλησαν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Ελένη Αγγελομάτη-Τσουγκαράκη και Ευάγγελος Πρόντζας, καθώς και ο πρόεδρος της Ε.Κ.Σ. Γιάννης Πιέρης, με συντονιστή τον Περικλή Παγκράτη.
Στις 12 Ιανουαρίου 2003 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας διοργάνωσε συνέδριο με θέμα «Ο Διονύσιος Ρώμας και το επτανησιακό θέατρο». Η Εταιρεία συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή δια του προέδρου και του γραμματέα της.
Συνεχίστηκε αμείωτη η επίσκεψη στο Μουσείο Σολωμού μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της Ιστορίας, καθώς και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβρης 2003-Μάιος 2004 η Ε.Κ.Σ. αφιέρωσε τη σειρά των προγραμματισμένων ομιλιών στην πεζογραφία και στους πεζογράφους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Πραγματοποιήθηκαν είκοσι τρεις ομιλίες, με ομιλητές τους, Περικλή Παγκράτη, Διομήδη Βλάχο, Δημήτρη Κονιδάρη, Γιώργο Κεντρωτή, Ερωτόκριτο Μωραΐτη, Θεοδόση Πυλαρινό, Κώστα Αγγελάκο, Δέσποινα Καρφοπούλου, Γεράσιμο Ρομποτή, Θεοτόκη Ζερβό, Νάσο Μαρτίνο, Νικολαΐδα Πέννα, Δημήτρη Φίλια, Ντίνα Χρυσικοπούλου και Γιώργο Ανδρειωμένο. Έγινε αναφορά σε είκοσι τρεις πεζογράφους μετά από εισαγωγικά στην πεζογραφία και στους πεζογράφους αυτής της γενιάς από τον Περικλή Παγκράτη.