Κατά την επόμενη χρονική περίοδο φθινοπώρου 2001-άνοιξης 2002 οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν παρουσιάστηκαν σε 4 θεματικούς κύκλους: Α΄ Κύκλος Ανδρέα Λασκαράτου, Β΄ Κύκλος αρχαίου δράματος, Γ΄ Κύκλος εικαστικός, και Δ΄ Κύκλος Αρχαιολογικός. Τα αντίστοιχα θέματα πραγματεύτηκαν οι, Περικλής Παγκράτης, Γιώργος Ανδρειωμένος, Γιώργος Κεντρωτής, Αναστασία Σιώψη, Θεόδωρος Παππάς, Γιάννης Πιέρης, Θάνος Χρήστου, Αικατερίνη Κάντα και Δέσποινα Ζερνιώτη.
Συνεχίστηκαν οι εκδόσεις στη σειρά «Δημοσιεύματα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών»,
α) με τρεις ιστορικές μελέτες του αείμνηστου π. Α.Χ. Τσίτσα, Σύμμεικτα κερκυραϊκά – σειρά δεύτερη, και
β) το βιβλίο Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901), συλλογική έκδοση που περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις του «κύκλου Λασκαράτου», των, Περικλή Παγκράτη, Γιώργου Κεντρωτή και Γιώργου Ανδρειωμένου, καθώς και τρεις άλλες ανακοινώσεις των, Θεοδόση Πυλαρινού, Θ. Γλυκοφρύδη-Αθανασοπούλου και Δ. Μεταλληνού, που προέρχονταν από το Συνέδριο Α. Λασκαράτου, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2001 στο Αργοστόλι από την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Μελετών.
Αποφασίστηκε αυτή τη χρονιά η επανέκδοση των «Κερκυραϊκών Χρονικών», που εξέδιδε ο Κώστας Δαφνής από το 1951 έως το 1987, ύστερα από σχετική άδεια του γιου του δρ. Ευγένιου Δαφνή, ιατρού, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να δώσει στην Εταιρεία μας. Ο πρώτος τόμος αποφασίστηκε να είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο πρόεδρο Κώστα Δαφνή.
Επίσης, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Ε.Κ.Σ. συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου με θέμα «Νεοελληνική Σάτιρα», που διοργάνωσε το περιοδικό Πόρφυρας, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Κερκυραίων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2001. Οι δύο πρώτες ανακοινώσεις, με θέμα σολωμικό, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Μουσείου Σολωμού, με ομιλητές τον δρ. Σπύρο Καββαδία, φιλόλογο, και την Κατερίνα Καρατάσσου, υποψήφια δρ. του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2002 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γεν. Συνέλευση των μελών της Ε.Κ.Σ., κατά την οποία έγιναν και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. Επανεξελέγησαν τα ίδια πρόσωπα, ενώ στη θέση του Ανδρέα Γκούση, ο οποίος δεν έθεσε υποψηφιότητα, εκλέχτηκε ο Φίλιππος Τσιριγγάκης.
Κατά το παρελθόν έτος, μετά τις εργασίες συντήρησης του ακινήτου και των επίπλων, είχε τεθεί εκ νέου σε λειτουργία το «Μουσείο Καποδίστρια» στην Κουκουρίτσα, με τη φροντίδα των συνιδιοκτητριών του ακινήτου Καποδίστρια, δηλαδή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας και της Ε.Κ.Σ., με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κερκύρας.
Τη χρονιά αυτή επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ειδικής τιμητικής εκδήλωσης για τον φιλόλογο και νεοελληνιστή Γιώργο Αλισανδράτο, για την ακάματη παρουσία του στα νεοελληνικά γράμματα για περισσότερο από 50 χρόνια.
Από τη Ζάκυνθο αναγγέλθηκε ο θάνατος του κερκυραίου φιλόλογου και μελετητή του έργου του Διονυσίου Σολωμού, Σπύρου Καββαδία. Ο Σπύρος Καββαδίας είχε υπηρετήσει στη Ζάκυνθο από το έτος 1964, όπου και είχε εγκατασταθεί μόνιμα. Το έργο του περιλαμβάνει σαράντα περίπου μελέτες σολωμικές, και άλλες για τον Νικόλαο Σοφιανό, τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, τον Ιάκωβο Πολυλά κ.ά.
Στο τεύχος των Χρονικών (ΧΙΙΙ) δημοσιεύθηκε μελέτη του εκλιπόντος με θέμα «Τα παραλειπόμενα σατιρικά του Διονυσίου Σολωμού από την έκδοση του 1859».
Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του «Μουσείου Καποδίστρια» πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Μουσείου, στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων, εκδήλωση για τον πρώτο κυβερνήτη, στις 22 Δεκεμβρίου 2002, με ομιλητή τον πρόεδρο της Εταιρείας Γιάννη Πιέρη. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η Ε.Κ.Σ. μαζί με την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας τυγχάνει συνιδιοκτήτρια της οικίας Καποδίστρια, σύμφωνα με την επιθυμία της αείμνηστης Μαρίας Δεσύλλα.