Κατά το χρονικό διάστημα φθινόπωρο 1998-άνοιξη 1999, η Ε.Κ.Σ. οργάνωσε και πραγματοποίησε, ως κατ’ έτος, σειρά ομιλιών-ανακοινώσεων με ομιλητές προερχόμενους, κυρίως, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το έτος Σολωμού μίλησαν, ο Γεώργιος Κεντρωτής με θέμα: «Ο Διονύσιος Σολωμός μεταφραστής του Ομήρου» και ο Περικλής Παγκράτης, γεν. γραμματέας της Ε.Κ.Σ., με θέμα: «Η πρόσληψη του σολωμικού έργου από τους συγχρόνους του ποιητή». Άλλοι ομιλητές, που ανέπτυξαν ποικίλα θέματα, ήσαν οι, καθηγητές Χρήστος Σαλταπήδας, Γιάννης Μάζης, και Μαριάννα Κολυβά, καθώς και οι, Γιάννης Πιέρης, ιστορικός, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, και Alicia Villaz Lecumberri, διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Κατά το παραπάνω διάστημα εκδόθηκαν δύο ακόμη αυτοτελή δημοσιεύματα,

α) μια εργασία του προέδρου π. Α.Χ. Τσίτσα, με θέμα Η συμβολή των κερκυραίων στους αγώνες των Βενετών κατά των Τούρκων, και

β) του Γιώργου Κεντρωτή, με τίτλο …που γλυκολαμπυρίζει σαν το λάδι / Ο Διονύσιος Σολωμός μεταφραστής του Ομήρου, απόσπασμα της οποίας είχε δημοσιευθεί στο προηγούμενο τεύχος των Χρονικών.

Μια ακόμη απώλεια για την Ε.Κ.Σ. υπήρξε ο θάνατος του Παναγιώτη Γαστεράτου, δικηγόρου, γεν. γραμματέα της Εταιρείας και εκ των ιδρυτικών μελών της. Ο αείμνηστος Παναγιώτης, εκτός από διακεκριμένος νομικός, είχε από νεαρή ηλικία και πνευματικά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς. Ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση. Εξέδωσε τα τελευταία χρόνια σε δύο τόμους μια επιλογή ποιημάτων του και άρθρων θρησκευτικού, φυσιολατρικού και πατριωτικού κυρίως περιεχομένου. Κατά τη βραχύβια κοινοβουλευτική του θητεία ενδιαφέρθηκε για τη γενέτειρά του.

Κατά τη Γεν. Συνέλευση των μελών της Ε.Κ.Σ., ύστερα από την έκθεση πεπραγμένων και την σχετική με τα οικονομικά λογοδοσία κ.λπ., πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. Εκτός από την επανεκλογή των ιδίων προσώπων, πλην φυσικά του εκλιπόντος αειμνήστου Παναγιώτη Γαστεράτου, εξελέγη ο Περικλής Παγκράτης, στη θέση του γεν. γραμματέα, διακεκριμένος δικηγόρος της πόλης μας και καταξιωμένος συγγραφέας, συνεκδότης-συνδιευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Πόρφυρας.

Και σ’ αυτό το τεύχος περιλαμβάνεται μια σύντομη εργασία του οικονομολόγου Χρήστου Π. Μπαλόγλου με θέμα: «Ο Όθων Πυλαρινός: Ένας λησμονημένος οικονομολόγος – καθηγητής της Ιονίου Ακαδημίας. Εκατό χρόνια από τον θάνατό του».